flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок за ч. 7 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність"

02 травня 2024, 14:18
02.05.2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області  ухвалено обвинувальний вирок за ч. 7 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність", яким мешканця м. Луганськ, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України, який добровільно зайняв посаду т.зв. "заступника прокурора Новоайдарського району луганської народної республіки" в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій теритторії смт. Новоайдар Щастинського району Луганської області, а саме в т. зв. "прокуратурі Новоайдарського району луганської народної республіки".
   При цьому, обвинувачений усвідомлювала факт збройної агресії з боку РФ та окупації території України, створення окупаційною владою незаконних органів, що вказує на добровільність зайняття ним посади, враховуючи характер його дій, їх послідовність та тривалість. Останньому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 (п'ятнадцять) років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, правоохоронних органах, судових органах України строком на 15 (п'ятнадцять) років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві приватної власності.
Вирок не набрав законної сили.