flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок за ч. 7 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність"

27 березня 2024, 13:49
27.03.2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області  ухвалено обвинувальний вирок за ч. 7 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність", яким мешканця м. Ровеньки Луганської області, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України, який добровільно зайняв посаду в прокуратурі Новоайдарського району генеральної прокуратури лнр, тобто у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Останньому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 (п'ятнадцять) років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування, правоохоронних органах України та в органах, що надають публічні послуги на строк 15 (п'ятнадцять) років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві приватної власності.
Також судом встановлено, що обвинувачений усвідомлював факт збройної агресії з боку РФ та окупації території України, створення окупаційною владою незаконних органів, що вказує на добровільність зайняття ним посади, враховуючи характер його дій, їх послідовність та тривалість.
Вирок не набрав законної сили.