flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок за ч. 7 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність"

10 вересня 2024, 16:31

10.09.2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок за ч. 7 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність", яким мешканця смт. Новоайдар Щастинського району Луганської області, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України, який будучи громадянином України, добровільного зайняв посаду «співробітника» в т.зв. /мовою оригіналу/ «Новоайдарском районном отделе внутренних дел Министерства внутренних дел ЛНР (Новоайдарский РОВД МВД ЛНР)» (Новоайдарський районний відділ внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ ЛНР), що виконує правоохоронні функції на території Щастинського району Луганської області.

При цьому, обвинувачений усвідомлював факт збройної агресії з боку РФ та окупації території України, створення окупаційною владою незаконних органів, що вказує на добровільність зайняття ним посади, враховуючи характер його дій, їх послідовність та тривалість.

Останньому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 (чотирнадцять) років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, правоохоронних органах строком на 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві приватної власності.

Вирок не набрав законної сили.